Terapien mod depression vil altid være forskellig fra den ene klient til den anden, men min erfaring er, at der er alligevel en række behandlingspunkter, som stort set går igen. Det er:
1) At give klienten forståelse for hvad en depression er og hvordan den forløber. Sammen med klienten at forholde sig til problemstillinger omkring sygefravær og tilbagevenden til evt. studie / job.
2) At aflaste og hjælpe hjernen som mange gange nærmest er brændt sammen forstået på den måde, at de samme tanker kører rundt og rundt i hovedet på den depressive. At flytte fokus ned i kroppen, afbalancere højre og venstre hjernehalvdel og opnå stilhed gennem meditation er nogle af vejene frem.
3) At indkredse og aflive negative tanker, bearbejde begrænsende overbevisninger og justere basale antagelser om livet for så vidt, at disse virker som hindringer for en fri livsudfoldelse.
4) At klarlægge forholdene omkring dårligt selvværd og evt. manglende selvtillid. Bryde mønstrene, finde og indarbejde nye anskuelser og holdninger. Kroppen kan meget let og med rigtig god virkning inddrages i dette arbejde.
5) At undersøge klientens personlighed, som mange gange er af en meget arbejdsom, pligtopfyldende og perfektionistisk karakter. At finde udviklingsveje, som kan slibe lidt af kanten på disse træk uden at vedkommende dermed går hen og bliver en helt anden.
6) At undersøge, lovliggøre og aflade følelser af bl.a. ked-af-det-hed, håbløshed, skyld og vrede.
7) At forholde sig til de problemer og konflikter der kan være i forhold til de nærmeste herunder kæreste / ægtefælle, familie, venner, arbejdskollegaer og chef.
8) At hjælpe klienten til at genfinde og elske sig selv som den, vedkommende er og uden at være vurderende og stille betingelser for egenkærligheden.
|